PETANQUE 2020

 

BERICHT OVER DE WERKWIJZE VAN PETANQUE IN CORONATIJDEN

Ten gevolge van de coronaverwikkelingen in het voorjaar, hebben wij slechts op 15 juli met onze normale speelsessies kunnen herstarten, in plaats van begin april.

Maar na twee weken was het weer gedaan en hebben wij stil gelegen tot eind augustus.

Begin september hebben wij de draad weer opgenomen. Maar, om in orde te zijn met de coronaregels, zijn wij, tot onze grote spijt, verplicht geweest drastische maatregelen voor te stellen.

Wij hebben de groep in 2 moeten splitsen, want de groep was te groot, en wij spelen nu slechts op maximum 3 velden in plaats van 5, om de “social distancing” te respecteren.

De spelers werden in 2 groepen verdeeld en enkel zij mogen op de aangeduide dag meedoen. Wel wordt er nu ook op donderdag gespeeld en wel op dezelfde uren als op woensdag.

Verwisseling van groep werd overwogen voor wie absoluut niet op donderdag kon, maar een wisselkandidaat opgeven maakte dit natuurlijk gemakkelijker. Er kunnen, ook tot onze grote spijt, geen nieuwe spelers meer toegelaten worden, ook niet oud spelers, tenminste niet tijdens het huidig seizoen.

Uiteraard is het dragen van een mondmasker steeds verplicht (behalve bij het drinken). Ieder speelt met zijn eigen ballen en raakt die van medespelers niet aan.

Ook tijdens het spel proberen wij de anderhalve meter afstand te bewaren; wie zijn ballen reeds heeft geworpen, gaat achter in het speelveld op eigen terrein staan of op het naastliggend leeg terrein en blijft niet op de eigen basislijn bij de andere spelers plakken.

Het hele gebeuren vindt steeds in open lucht plaats, ook aankomst, loting en drinkpauzen. Iemand brengt de opgegeven consumpties op een plateau naar buiten. Bij regenweer wordt er niet gespeeld bij een temperatuur van 30°C of meer, ook niet.

Bij de verdeling in groepen werd zo veel mogelijk rekening gehouden met ieders affiniteiten. Wie zich niet goed voelt of koorts heeft, blijft thuis. De namen van de deelnemers zijn door het lotingsysteem steeds bij de organisatoren bekend

Op deze wijze, konden wij het petanqueplezier van 30 Aksenters gaande houden.

Dank aan hun allen om de opgelegde regels strikt te respecteren.