MET AKSENT in 2024

 

Met Aksent naar DUITSLAND - SPESSART

 

VAN 11 T.E.M. 15 SEPTEMBER 2024

De Spessart wordt niet voor niets een sprookjesland genoemd. Overal zijn sprookjesachtige landschappen en stadjes. Sneeuwwitje heeft hier ooit gewoond en als je geluk hebt hoor je de zeven dwergen nog fluitsteren. We ontdekken samen mystieke kastelen, romantische steden en schilderachtige landschappen tijdens onze 5-daagse vakantie in de Spessart. We verblijven in het plaatsje Weibersbrunn, gunstig gelegen voor het maken van enkele mooie uitstappen in de omgeving. Tevens genieten we tijdens deze reis van de ongerepte natuur en de gastvrijheid van onze hoteleigenaars.

We logeren in hotel “Jägerhof” in Weibersbrunn. Zodra je het hotel binnenstapt voel je je onmiddellijk thuis. De moderne kamers zijn met veel liefde en verfijning ingericht. In het gemoedelijke restaurant kan je genieten van seizoens- en streekgebonden gerechten. ’s Morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een 4-gangenmenu (keuzemenu).

REISPROGRAMMA

Dag 1: St.-Joris Winge - Limburg an der Lahn – Frankfurt – Weibersbrunn

Vertrek om 7u aan ons bureel. Via de Duitse autosnelwegen gaat het via Aachen, Köln richting Limburg an der Lahn. Van verre springt de enorme Dom, met haar zeven torens in het oog, één groot bouwwerk. Wie van Duitse vakwerkhuizen houdt kan hier zijn hart ophalen want zo’n 350 staan er in het oude centrum en ze zijn er in alle soorten en van alle tijden. Zou spijtig zijn om hier niet met onze gids, al wandelend op ontdekking te gaan. Na het vrije middagmaal zetten we onze tocht verder naar de grootstad Frankfurt aan de rivier de Main. Stadswandeling met onze gids door het oude gedeelte langs de Römer met de oude vakwerkhuizen en het stadhuis, de oude opera en de Dom. Aansluitend vrije tijd in de befaamde shoppingwijk aan de Hauptwache. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Dag 2: Aschaffenburg en Schloss Mespelbrunn

Na het uitgebreid ontbijtbuffet rijden we door het sprookjesbos naar Aschaffenburg voor een wandeling langsheen de Main, Schloss Johannisburg en de Altstadt.  Na het middagmaal, bezoeken we eerst de Wallfahrtskirche van Hessenthal om ondermeer het houtsnijwerk van Tilman Riemenschneider te bewonderen. Verder naar de waterburcht van Mespelbrunn voor een rondleiding in dit kasteel van de familie Echter von Mespelbrunn. Aansluitend kunnen diegenen die dit wensen te voet terugkeren naar ons hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 3: Miltenberg, Wertheim am Main en Lohr am Main

Na het ontbijt rijden we door het sprookjesbos van de gebroeders Grimm naar Miltenberg, schitterend gelegen aan de oever van de rivier de Main. Geleid bezoek aan de historische Marktplatz met het befaamde Schnatterloch en de oudste herberg van het land. Aansluitend Rundfahrt met de Reederei Henneberger naar Freudenberg en terug. Verder rijden we met onze autocar langsheen de kronkelende Main tot aan het pittoreske Wertheim met de historische Markt de Stiftskirche en de Burg van Wertheim in de Altstadt. Middagmaal in Wertheim am Main. Daarna brengen we een bezoek aan het Schneewittchenstadt Lohr am Main, op zoek naar de spiegel, de appel en het ware Sneeuwwitje! Terug naar ons hotel voor weer een lekker avondmaal en overnachting.

Dag 4: Würzburg

Uitgeslapen en ontbeten. Wandeling langsheen de Main tot aan de Alte Mainbrücke. Verder naar de Marktplatz met de imposante Marienkapelle en het rococo-Falkenhaus. Langsheen de crypte van de H. Kilian in de Neumünster en het gerestaureerd interieur van Würzburger Dom, wandelen we naar het Rathaus en de Rathauskeller.  Ook nemen we een kijkje in de majestueuze binnentuin van het Juliusspital. Middagmaal en aansluitend wat vrije tijd in de wandelstraten van deze magnifieke stad.

Dag 5: Seligenstadt – Wiesbaden – St.-Joris Winge

Na het ontbijt, valiezen laden en voor we huiswaarts keren brengen we nog onderweg een bezoek aan Seligenstadt met de Basilika met tuin, klooster en molen, het oudste romaanse huis en de resten van de Kaiserpfalz aan de Main Promenade. Daarna naar de hoofdstad van de deelstaat Hessen, Wiesbaden. We rijden doorheen de mondaine Wilhelmstrasse en wandelen naar het Kurhaus, de Marktplatz met Rathaus en de monumentale gotische Marktkirche aan de Schlossplatz. Het middagmaal nemen we ook in deze toch wel prachtige stad. Stilaan tijd om de thuishaven op te zoeken en dat gaan we doen via de verschillende autowegen met nog een stop voor het vrije avondmaal. Aankomst bureel omstreeks 20.30 uur.

Wat gaat dit ons kosten?

De prijs bedraagt € 695,- per persoon in een dubbele kamer en € 783,- voor een éénpersoonskamer.

Inbegrepen:

Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort

• Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag middagmaal

• Ervaren chauffeur en reisleider

• Bezoek kasteel Mespelbrunn

• Boottocht op de Main

• Toeristentaks

Niet inbegrepen:

• Dranken en persoonlijke uitgaven

• Annulatie- en/of bijstandsverzekering

• Inkomgelden indien niet inbegrepen

We bezorgen jullie later de overschrijving voor de betaling

van het voorschot € 250,- per persoon.

Jos en Eva