Natuur natuurlijk 

Goed om weten !


Voor al diegenen die in hun tuin werken, of zelfs in de keuken of bij het buitenzetten van de vuilzakken of eender wat doen in de buitenlucht...

dit is een zeer interessant weetje.

Hou altijd een stukje van of 5 cent in de buurt.

Enkele weken geleden werd ik gestoken door een wesp bij het werken in de tuin. M'en arm zwol onmiddellijk op en ik ging bij de arts. In het ziekenhuis kreeg ik een zalf en een antihistaminicum. De dag nadien was de zwelling nog toegenomen en ik besloot om toch nog eens bij de huisarts langs te gaan. De arm was ontstoken en ik moest antibiotica nemen.

De arts gaf me wel een goede raad: “de volgende keer dat je gestoken wordt, leg dan een stukje van 5 of 2 ct gedurende 15 minuten op de steekwonde.”

Later werd m'en nicht gestoken door 2 wespen. Ook bij haar trad een zwelling op.  Ik heb dan een muntje op haar arm gelegd gedurende 15 min. De volgende morgen was er geen spoor meer van de steek. Ik dacht, “ja zij is waarschijnlijk niet allergisch aan wespensteken”

Tot ik zelf weer 2x gestoken werd door een hommel op de hand. Ik dacht, “ja, weer een bezoek aan de arts”. Toch wilde ik de test van de huisarts zelf eens uitproberen. Ik legde direct gedurende 15 minuten een muntstuk op de plaatsen van de steken. De volgende morgen kon ik m'en ogen niet geloven. Je zag zelf de wondjes praktisch niet meer;

geen roodheid, geen zwelling, fantastisch.

Wil je ook de anderen deze eenvoudige oplossing doorgeven. Hou dus die kleine muntjes maar bij de hand. Ze hebben toch nog hun nut !!

De arts meldde me, toen ik later bij een volgend bezoek mijn wedervaren vertelde; dat het koper in het muntje de ellende van zo’n steek neutraliseert.

Spaar je kinderen, kleinkinderen, familie, kennissen en vrienden die nare problemen en geef deze informatie verder door.

                                          Veel succes                                                                   

 

JE WEET MAAR NOOIT !! 

 

ZORG DUS DAT JE DIE CENTJES IN JE PORTEMONNEE HEBT !!